Ева Кайли, бивш заместник-председател на Европейския парламент и главен заподозрян

...
 
Ева Кайли, бивш заместник-председател на Европейския парламент и главен заподозрян
Коментари Харесай

Ева Кайли е свободна без гривна, но с нови условия

 

Ева Кайли, някогашен заместник-председател на Европейския парламент и основен обвинен по делото за корупция „ Катаргейт “, е освободена предварително, без да е нужна електронна гривна, след решение на съдията и разпитващ Мисел Клез, предава БГНЕС.

Въпреки това, след премахването на електронната проследяваща система, което в началото беше част от освобождението ѝ от пандиза на 14 април, Кайли би трябвало да съблюдава някои други условия.

Тези условия не са били оповестени обществено при първото взимане на решението на 25.05, заяви „ То Вима “.

Сред изискванията, сложени на някогашния евродепутат, са възбрана за овакантяване на страната и наблюдаване от обществен контрольор.

Условията са в действие от 25 май и са годни за три месеца, до 25 август, в случай че заповедта бъде възобновена или променена

„ Като се имат поради събитията по делото, има съществени учредения за опасения, че в случай че обвинената бъде освободена без съответните условия, тя ще повтори незаконното си държание “, споделя Клез в заповедта си.

Шестте условия за освобождението на Кайли, която е упрекната в образуване на незаконна активност, корупция и пране на пари, са следните.

Първо, връщане на оборудването, употребявано за електронно наблюдаване. Второто изискване е да остане по местоживеене и да не трансформира местоживеенето си без авансово известяван на съдия-следователя.

Трето, Кайли няма право да напуща националната територия на Белгия без предварителното документално позволение на проверяващия арбитър. Четвъртото изискване е да не открива контакт с никое от лицата, участващи в разследваното дело, в това число посредством пресата.

Петото изискване е да дава отговор на всички повиквания от страна на полицията или правосъдните органи, в това число на тези, изпратени от назначените от тях специалисти, и най-после тя би трябвало да бъде разполагаем за наблюдаване от чиновник на Федералната прокуратура за обществено подкрепяне.

Етикети: гривнаДомашен арестЕва Кайли
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР